ŞİREHAN OTEL - HER HAKKI SAKLIDIR © 2013

Resimler

Büyük resmi görmek için resmin üzerini tıklamanız yeterlidir..

LOBİ BAR



GAZİANTEP MUTFAĞI


Türk ve Dünya mutfakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip bir mutfaktan bahsediyoruz; Gaziantep Mutfağı’ndan. Nineden toruna kalan bir miras, sadece reçetelerin hazırlanmasındaki özen ve el emeğinden değil kullanılan malzemenin seçimindeki titizlikten; hazırlama ve pişirmede gösterilen beceriden, baharatlar, salçalar, soslar ve karışımlardan… Kısacası Gaziantep Mutfağı’nın kendine has kokusundan, tadından, benzersizliğinden…
Gaziantep’in adı yazılı kaynaklara göre “Ayıntab”dan gelir; güzel pınar, suyu güzel anlamında. Bazı kaynaklar ise Hantap , yani Han toprağı olduğunu yazıyor. Kimler geçmenmiş ki bu topraklardan: Babil Devleti, Hitiler, Asurlular, Romalılar, Persler, Bizanslılar, Osmanlılar… 1. Dünya Savaşı’nda önce İngilizlere ardından Fransızlara direniyor “Ayıntab” ve bu kahramanca direniş onu Gaziantep yapıyor.  Bugün sadece bu kahramanca direnişiyle, aç susuz 11 ay düşmana “dur” demesiyle gururlanmıyor Gaziantep. Mutfağı, yöreye özel ürünleri ve benzersiz lezzetleriyle…
Gaziantep yemeklerinde tüm yemek pişirme teknikleri cömertçe kullanıyor. Haşlama, ızgara, tava, sote, kavurma, tencere yemeği, fırın yemeklerinin en güzel örnekleri Gaziantep Mutfağı’nda kendine yer bulmuş yüzyıllardan bu yana.
Gaziantep mutfağı, bir hazinedir, bir güzel sanattır. Bir uygarlıktır, bir kültürdür. Soğansız lahmacunuyla, mevsimlik “yeni dünya” kebabıyla, öyküsünü aklımızdan çıkaramadığımız Antepli Ezogelin’in çorbasıyla… Artık Gaziantep mutfağı dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alıyor… İstanbul’la başladığı yolculuğunun bir sonraki durağı dünya olacak Gaziantep Mutfağı’nın. Hem de başka hiçbir mutfakta olmadığı gibi kendine özgü, benzersiz bir şekilde çıkıyor dünya sahnesine. Çünkü Gaziantep Mutfağı sadece yemekleriyle değil, kullanılan araç-gereci ile, ürünü ile, yiyeni ile, pişireni ile ayrı bir kültür ve uygarlıktır…

Gaziantep'in bütün lezzetlerini burada bulup, tadabilirsiniz.

- Ekşili Ufak Köfte
- Doğrama
- Yuvalama
- Şiveydiz
- Yoğurtlu Patates
- Analı Kızlı
- Alaca Çorba
- Ali Nazik
- Antep Dolma
- Kabaklama